Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Læserbreve | FAKLEN 18


Krigen i Tjetjenien

Kim Beck, skriver:

I lavede nogle store artikler om Kosovokrigen – kan I ikke gøre ligeledes for Tjetjenien?

Svar:

Det kan da ikke udelukkes. Men sagen er den, at Faklens artikel om Kosovokrigen handlede om pressens ensidighed i dækningen, ikke om selve krigen (bortset fra de aspekter, der måtte nævnes for at perspektivere pressedækningen). Vi bruger ikke megen plads på udenrigspolitik bortset fra en sjælden gang imellem om EU eller globaliseringen, som jo spiller så afgørende en rolle for Danmarks politiske selvstændighed – eller mangel på samme – at det nærmest er "indenrigspolitik".

Derudover findes en artikel om Kosovo-krigen i antologien Alarm – fra den nye verdensorden til den nye Danmarksorden (Faklen 1999). Men Faklen udkommer meget sjældent, og vi har indtil videre lagt en redaktionel linje, der begrænser os til indenrigspolitik, kulturhistorie og naturvidenskab/filosofi – med vægten lagt fortrinsvis på det samfundskritiske perspektiv på dagens Danmark.

Redaktionen


Kvalmende forsvar for prostitution

En tidligere prostitueret, hvis navn er redaktionen bekendt, skriver bl.a.:

Faklens forsvar for prostitution som et individuelt valg for den enkelte kvinde er da det mest kvalmende, jeg længe har hørt [læs lederen og interviewet med en prostitueret i Faklen nr. 8 og artiklen "Prostitution og dobbeltmoral" i Faklen nr. 10. Red.]!

Jeg har selv en fortid i faget – og jeg kan love jer, at det ikke er noget, man vælger. Det er andre forhold i livet, der vælger for en. Alle prostituerede, der stadig er i faget, er nødt til at forsvare det, de laver, ellers går man i stykker indvendig. Men der er ingen, der har det godt med det!

Følelser, gensidig glæde og det, at man er "tændt" på modparten, er grundlaget for seksualiteten med andre mennesker. Forestil jer (jeg kan stadig væmmes ved tanken) at blive penetreret af 10 pikke om dagen, 10 pikke, der sidder på mænd, man overhovedet ikke er tændt på. Og den evige fornemmelse af at blive regnet for en kusse, der kun er til for at blive brugt, ikke for at modtage nydelse. Man er nødt til at lukke så voldsomt af, bedøve sig selv, for at kunne holde det ud, at evnen til at vælge ikke eksisterer. Det dybtliggende voldsomme had til mænd, der ligger i de fleste prostituerede, er ingen tilfældighed.

Svar:

Du har helt sikkert ret i, at flertallet af prostituerede i dag føler præcis som du og har været tvunget til at prostituere sig af uudholdelige omstændigheder. Men at du stiller dig op som dommer og generaliserende hævder, at alle prostituerede har det som du, er ganske enkelt forkert. Der er trods alt en del prostituerede, som giver udtryk for glæde ved deres job, også efter at de eventuelt har skiftet erhverv.

Også hvad angår kunderne generaliserer du helt urimeligt og må have tilhørt den uheldigste og mest ulykkelige del af faget. Der findes faktisk efterhånden mange kunder, der i langt højere grad ser på de prostituerede med stor respekt og betragter dem som glædespiger end som en "kusse". En sammenslutning som "Venus-Logen" er måske et eksempel herpå.

Ingen af de prostituerede, vi har talt med, har benægtet, at der er tale om et hårdt arbejde, både på det psykiske og det fysiske område, men der er ikke desto mindre prostituerede, som er stolte af deres fag og helt og aldeles frivilligt har valgt det.

Men af samme grund ville det kun være rimeligt, at faget nød mindst samme beskyttelse som andre opslidende jobs. En legalisering af prostitution ville netop kunne betyde langt mere ordnede forhold på de prostitueredes egne præmisser, ligesom en legalisering af narkotika ville betyde, at den store del af de mest ulykkelige tvangsprostituerede, narkoluderne, ikke behøvede at prostituere sig længere.

Vores konklusion er, at erhvervet som sådan ikke i sig selv bærer skylden for de tragedier, der findes inden for det. Der har f.eks. været stenhuggere, der er blevet pisket og tvunget til deres arbejde, ligesom der findes kvinder, der af forskellige ulykkelige omstændigheder har været tvunget ud i prostitution, f.eks. af sociale årsager eller stofafhængighed. Men der har også eksisteret stenhuggere, som var stolte af og glade for deres arbejde, ligesom der har eksisteret og eksisterer prostituerede, som er stolte af deres fag.

Pointen må være ikke at kriminalisere det enkelte menneskes frie valg af erhverv, men i stedet at sørge for, at det netop er et frit valg – og at arbejdsbetingelserne i øvrigt er så trygge og gunstige som muligt. Hvad enten man er fabriksarbejder, stenhugger eller prostitueret.

Redaktionen


Dansk kultur?

FHL skriver:

Nå, så I mener, at den danske kultur er stendød, og I vil drikke gravøl [Læs lederen i Faklen nr. 16. Red.]. Nå, men hvis I mener, at det bare er om at drikke ud, så lige et godt råd: Så skrid ud af landet, for I er ikke titlen DANSKE værdige.

Det lader heller ikke til, at I hverken kan huske eller har hørt noget om landets historie? Den by, I kommer fra, er faktisk en ældgammel by. Der boede mennesker her, før det blev skrevet ned af Adam af Bremen, men den kultur og den levevis, man er opvokset med, og som man uhjælpeligt har og er en del af, viser jo også bare, at I er til fals for hvad som helst, selv da I foretog jeres knæfald for islam, verdens mest hadske religion. Hvis I dog bare havde læst noget fra Koranen (der er jo ingen muslimer, der sætter spørgsmål tegn ved profetens ord, derfor befinder muslimer sig stadig i år 632 e.Kr. på det åndelige plan).

Ved at huske, hvor man kommer fra og ved at ære de ting, der har påvirket ens liv, og ved at tage ved lære af de nye ting, man skulle tillære sig i livet, bliver man et bedre menneske og har derfor en bedre forståelse for, hvad der sker omkring en.

Svar:

Læs f.eks. artiklen "Koranen – en generel introduktion", Faklen nr. 15.

Og lederen i samme nummer – apropos: "Ved at huske, hvor man kommer fra og ved at ære de ting, der har påvirket ens liv, og ved at tage ved lære af de nye ting, man skulle tillære sig i livet, bliver man et bedre menneske og har derfor en bedre forståelse for, hvad der sker omkring en."

Redaktionen


Nu må "I" holde op

Benny Millek, Sct. Jørgens Park 101, 4700 Næstved, skriver bl.a.:

Jeg er flov over at være dansker, siger 1.000 prominente danskere med Peter Brixtofte (V) i spidsen. Endnu engang skal 80% af befolkningen høre på de "stuerenes" ("I") udmeldinger om, hvilke forfærdelige mennesker vi danskere er.

At vi andre er bekymrede, kan "I" ikke forstå. Der må være en brist hos jer, der gør, at "I" kun kan fokusere på én ting, nemlig den "racistiske" danske befolkning. Danskerne er ikke RACISTER, kan I ikke forstå det? Vi vil gerne have os frabedt at blive sat i en gruppe, hvor "I" er flove over os, det kunne være, at det er os, der har ret, og "I" uret. Den mulighed eksisterer vel ikke i jeres univers, for "I" er gået i selvsving

Det er rigtigt, at der er fremmedhad i Danmark, men det er ikke danskerne, der står for hadet, det er en stor del af de fremmede; mange hader alt, som danskere står for, kalder vores kvinder ludere, det, vi spiser, er urent, de vil ikke tale vores sprog, og der bliver talt seriøst om, hvornår Danmark kan blive muslimsk, så de kan overtage magten og indføre muslimske love – men det synes "I" vel er i orden?

Gud bevare Danmark, som vores dronning siger, og fri os for de "flove" og "stuerene", så har Danmark en chance, men det haster.

Svar:

Ja, vi synes, at det er i orden, at muslimerne overtager Danmark, voldtager vore kvinder, stjæler vore penge, nedlægger vore kirker, afskaffer flæskestegen og forbyder det danske sprog til fordel for arabisk. Allah bevare Danmark …

Redaktionen