Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Frihed til forskellighed | FAKLEN 09


Torsdag den 11. juni 1998 afholdt Faklen fælles minoritetsdemonstration i København under parolen: »Lighed for loven – frihed til forskellighed!« [fotocollage i høj opløsning (80 Kb): her]

Fotos fra Faklens demonstration

Baggrunden er, at den grundlæggende retssikkerhed, som følger af det gamle princip om lighed for loven, ikke længere er til stede i Danmark, når det gælder en række udsatte minoritetsgrupper. Indvandrere, bistandsklienter, narkomaner, christianitter, bikere og andre grupper, som på den ene eller anden måde ikke lige lever op til »Normal-Danmarks« normer og værdier, mødes med en særlig mistænksomhed fra politiets og politikernes side, der går langt ud over den almindelige opmærksomhed og kriminalitetsopklaring, som alle samfundsgrupper må leve under. Demonstrationens formål var at belyse diskriminationen og protestere mod det forhold, at stadig flere lovindgreb og stadig mere omsiggribende hetz gør flere og flere minoritetsgrupper til syndebukke, og derfor i fællesskab at insistere på, at vi alle er lige meget mennesker – uanset vores forskelligheder.

Alle mennesker bør have samme rettigheder og friheder, og alle mennesker bør være lige for loven, om de er somaliere eller politibetjente, narkomaner eller bankdirektører, hvorfor det er nødvendigt at gå skarpt imod enhver form for særlove og diskriminerende forskelsbehandling som f.eks. den nye sociallovs umyndiggørende tvangsaktivering, den nye udlændingelovs tiltag til apartheid, den såkaldte rockerlov og alle lignende tendenser.

En lang række minoriteter stod for første gang skulder ved skulder for at manifestere det fælles krav om lighed for loven og frihed til forskellighed. Bandidos og Hells Angels gik sammen i demonstrationen, der endvidere støttedes af narkomanernes organisation, Brugerforeningen, somaliernes paraplyorganisation, Den Somaliske Forenings Fællesråd, Hus Forbi, de hjemløses forening, Galebevægelsens Sindssygelovsgruppe, Nyt Forum fra Christiania, Asylgruppen (for flygtninge under jorden), Landsforeningen af Dansk-Udenlandske Ægtepar, All African Organization, Somali Community, Fri Hash Bevægelsen, Etnisk Debat Forum, Fair Play og Ungdomshuset.

På Rådhuspladsen var der taler af Pernille Frahm (MF for SF), Bashy Quraishy (medlem af Rådet for Etniske Minoriteter) og Faklens redaktør, Rune Engelbreth Larsen. Demonstrationen blev fulgt af DR2 som led i portrætprogrammet »Fakkelbærerne«, bragt den 2. juli og genudsendt den 7. på DR1, Socialisten Weekend, 19.6., skrev bl.a. i sin »dækning« af demonstrationen: »Styrk den internationale kriminalitet, styrk den …«, mens B.T., 12.6., under overskriften »Jønke og SFs Pernille stod sammen« vred sig endnu længere og tog skarpt afstand fra Pernille Frahms medvirken med ordene: »Hvor naiv kan man egentlig være?«

Tja, hvor blåøjet kan man egentlig være i dagens Danmark, hvor fordomme, diskrimination og ensretning har overtaget, at vove et første skridt i retning af større solidaritet minoritetsgrupper imellem og gennem en usædvanlig manifestation inspirere til noget så »kriminelt« og »naivt« som lighed for loven og frihed til forskellighed?

Faklen