Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Amila Jasarevic | FAKLEN.DK

Farvel SF


Så er mit medlemskab i SF kommet til vejs ende. Ovenpå fredningen af 24-årsreglen og tilknytningskravet er det ikke længere et parti, jeg vil lægge navn til. Jeg er jo ikke politiker, men aktivist, og hos os kan vi lide, at der er sammenhæng mellem ord og handling.

Jeg meldte mig i sin tid ind i SF fordi jeg ville have 24-årsreglen og tilknytningskravet afskaffet. Jeg var med til at føre kampagne for Özlem Cekic, fordi hun var (og stadigvæk er) imod de to diskriminerende love. Og nu melder jeg mig ud, fordi SF har givet udtryk for, at man nu kun i teorien er imod denne statsdiskrimination (og det i et udspil, hvor der i indledningen står “Vi vil udrydde enhver diskrimination af nydanskere på arbejdsmarkedet og i samfundslivet som helhed.”).

Kort efter jeg blev medlem, meldte jeg mig ind i SF’s Asylpolitiske Netværk, som opstod for halvandet år siden i frustration over, at SF ikke deltog i debatten om Danmarks flygtningepolitik og ikke havde en udbygget politik på området. Netværket var meget aktivt med politikudvikling, forslag, debatindlæg og andet oplysende arbejde. Men i lang tid havde mange af os følt, at vi talte for døve øren internt i partiet.

I aftes tog netværket konsekvensen af udspillet og nedlagde sig selv. Halvdelen af de tilstedeværende havde i forvejen besluttet sig for at melde sig ud (heriblandt jeg selv). Partiledelsen har valgt sin kurs og så kan medlemmer og netværk have nok så mange argumenter for en bedre - der er ikke brug for os. “Vi alene vide”, hvordan man får regeringsmagten - i øvrigt for regeringsmagtens egen skyld.

I dag så jeg så en lille notits fra Ritzau i metroXpress (s. 8), hvor der blandt andet stod:

Enkelte SF’ere forlod i går partiet på grund af Søvndals accept af Socialdemokraternes udlændingepolitik, men en ny rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt SF’s partiforeningsformænd, viser, at næsten tre ud af fire lokalformænd bakker op om Søvndals accept af 24-årsreglen og tilknytningskravet.

Netop det har også været flere medlemmers kritik i denne sag: at SF tilsyneladende bare som en anden nikkedukke har sagt ja til Socialdemokraternes politik, uden at få nogen som helst indrømmelser til gengæld. Endda på et tidspunkt, hvor man ved hjælp af EF-domstolen virkelig kunne rydde op i det rod, den nuværende regering har skabt på udlændingeområdet.

Interessant nok er overkriften på Ritzaus tekst “SF’s bagland bakker Søvndal op” (i Information ligefrem “Massiv støtte til Søvndal”), selv om rundspørgen kun omfattede 66 af SF’s lokalformænd (ud af 109 i alt), hvoraf en fjerdedel er direkte imod det nye udspil. Der er altså ikke enighed i partiet om den nye linie. Heller ikke, selv om vi er nogle, der melder sig ud. Der er nemlig flere endnu, der bliver og arbejder for en bedre asyl- og integrationspolitik, for eksempel Trine Mach, som dengang var med til at stifte SF’s Asylpolitiske Netværk.

På vej ud har jeg blot disse to spørgsmål: Hvor meget regeringsmagt har Socialdemokraterne fået ud af at kopiere DF? Og hvor meget regeringsmagt regner SF mon med at få ud af at kopiere Socialdemokraterne?

Amila Jasarevic
Faklen.dk, 22.8.2008