Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Flemming Chr. Nielsen | FAKLEN.DK

Facebook-grupper og journalistisk idioti


TV-avisens indslag om en Facebook-gruppe, der er tilknyttet Danmarks Løver, er enten bevidst uvederhæftig eller produceret af en journalistisk tumpe. To minutters research ville have afsløret, at Danmarks Løver er en webside (www.loever.dk) + en kronik i Politiken + et radio-magasin.

Desuden har vi (Rune Engelbreth og jeg som stiftere af Danmarks Løver) opfordret eventuelle sympatisører til at gå ind i en Facebook-gruppe og dér debattere emner, som ligger i forlængelse af kronikken. Det har ca. 32.000 personer gjort.

Og nu viser det sig, at en enkelt (muligvis to) har fundet det passende at bidrage med de meget omtalte karikaturer. Jeg har ikke selv set dem, men de må jo have ligget der, siden de har vakt sådan en opsigt. Nu er de i hvert fald fjernet. Jeg, Rune Engelbreth og de 31.998 andre har ingen lod eller del i det. Vi er hverken politi eller efterretningsvæsen, og de pågældende må selv være ansvarlige for, hvad de gør.

Hvis læseren eller jeg f. eks. er medlem af en beboerforening, kan vi jo heller ikke stilles til ansvar for, at en beboer sælger narko fra sin lejlighed, distribuerer børneporno eller hvad man ellers kan forestille sig. Og at én finder på at udstille Pia Kjærsgaard og andre i lidet flatterende roller må tilsvarende være en sag mellem ham, hende og måske politiet. Han kunne givetvis anmeldes for injurier, men selv hvis han var min nabo, var hans gerninger ikke mit ansvar. Kort sagt ligner hele den journalistiske og politiske reaktion en orkan i et vandglas.

På Journalisthøjskolen ville en reportage som TV-avisens være dumpet, og som mulig censor ville TV-avisens chef Ulrik Haagerup med fryd have skrevet under på dumpeattesten.

Man kan til fuldgyldig sammenligning forestille sig, at en eller anden skrev ordet PIK på et DSB-toilet (det sker, har jeg ladet mig fortælle). Ville TV-avisen så lægge alle DSBs kunder for had eller opfordre folketingsmedlemmer til ikke at bruge toilettet, men holde sig, til de var hjemme. Nej, i så fald ville TV-avisen kun opnå at blive til grin. Præcis sådan forholder det sig her. Alle kan udtrykke sig i den Facebook-gruppe, men som i alle andre forhold under ansvar over for straffeloven. Der er ikke forskel på at ytre sig på Facebook, i en forening, i Hyde Park eller på en kinesisk demokrativæg. Længere er den efter min mening ikke.

Jo, lidt længere. Ganske smagløst har fagbladet Journalisten nemlig sat sig for at undersøge, hvor mange journalister, der mon skriver i den pågældende Facebook-gruppe (endnu flere, end Journalisten har opdaget). Som om det pludselig var odiøst at ytre sig! Men journalister kan da heller ikke stilles til ansvar for, hvad idioter skriver og gør i en helt anden spalte.

Er den kvarte journalist-stand grebet af vanvid, siden det nu mistænkeliggøres, at de under navn og ansvar over for både presse- og straffeloven skriver noget på et så offentligt tilgængeligt sted som Danmarks Løvers Facebook-gruppe?

Flemming Chr. Nielsen
Faklen.dk, 27.4.2010