Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Jacob Holdt & Rune Engelbreth Larsen | FAKLEN.DK

An Open Letter to Obama: On Danish Racism


Opfordring til international kritik af Dansk Folkepartis retorik og politiske indflydelse i åbent video-brev til Obama via internettet:

Med offentliggørelsen heraf ønsker vi at delagtiggøre USA og det øvrige udland om Dansk Folkepartis dæmoniserende retorik over for trængte minoriteter og protestere mod partiets foruroligende betydning i dansk politik. Video-brevet, der kan læses på engelsk her: An Open Letter to Obama: On Racism in Denmark.

Opfordring til international fokus og kritik

Det er på tide, at danske politikere forstår, at accepten af Dansk Folkepartis hadefulde generaliseringer og den store slagside af negative stereotyper, som igen og igen udbasuneres mod muslimerne en bloc, har fatale og - som netop USA's sorte ghettoer viser det - langvarige konsekvenser for samfundets sammenhængskraft og de mennesker, de rammer. Et kritisk lys udefra kan være en nødvendig og hjælpende hånd, ligesom USA i dag udtrykker taknemmelighed for den kritik udlandet gav i de år, da amerikanske politikere dæmoniserede deres egne sorte mindretal for at få de hvide stemmer.

Vi opfordrer hverken til optøjer eller boykot, men til en mellemfolkelig og medmenneskelig kritik af den sump, danske politikere har gravet sig selv ned i disse år.

Vi håber på amerikansk fokus på og kritik af den anti-muslimske udvikling hjerhjemme, ligesom vi håber, at det amerikanske præsidentvalg også i Danmark kan føre til et omslag i retning af mere dialog og forståelse i stedet for den hån og foragt for indvandrere, som har domineret de senere år.

Den lære har man for længst gjort sig i USA, og havde man ikke lært det, ville det have været utænkeligt, at en afro-amerikaner nogen sinde kunne blive valgt som præsident. Til sammenligning er der vild opstandelse i Danmark under udsigten til, at en muslimsk kvinde iført hovedtørklæde blot skulle betræde Folketingets talerstol som folkevalgt medlem eller suppleant.

Hvorfor fokusere på Dansk Folkeparti?

Vi fokuserer på Dansk Folkeparti, fordi partiet for det første indtager den parlamentariske nøgleposition og dermed den udslagsgivende magt og indflydelse, og for det andet er de hyppigste afsendere af den negativt generaliserende retorik, der er en væsentlig del af kerneproblemet, fordi den farver så mange menneskers opfattelse. Men som det fremgår af vores video-brevs appel til Barack Obama, er det regeringen, vi ønsker kritiseret udefra - ethvert samfund vil ofte have større eller mindre grupperinger som Dansk Folkeparti, men det er regeringens udbredte velvilje til ligefrem at lade dem diktere udlændingepolitikken såvel som accepten og udbredelsen af deres dagsorden og retorik, der i sidste ende er det største problem.

Rune Engelbreth Larsen
Kilde: Humanisme.dk, 26.11.2008