Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Eva Bostrup | FAKLEN.DK

Danmarks ensretning


Danmark er et lille frisindet og lykkeligt smørhulsland, hvor vi elsker de rødhårede, de tykke og de anderledes!

Gør vi? Nja ... det vil jeg nu ikke sige. Helt ærligt synes jeg nok, at snæversynet, arrogancen og forbuddene har fortrængt frisindet.

Her i byen har vi en rådmand, der sender signaler og nægter at give to burkaklædte kvinder kontanthjælp. På tv sendte han nu nærmest røgsignaler, da han skulle forklare sig. (Burkaen bruges kun udendørs.) Heldigvis har vi en borgmester, der bestemt ikke er enig med ham. Godt for det. Den intolerance og uvidenhed, rådmanden luftede kan blive meget farlig, og den befordrer langt fra integrationen.

Derfor er det måske udmærket, at vi har fået et nyt parti, Ny Alliance. Her vil en ledelse på tre rette op på det dårlige ry, Danmark har fået i udlandet som et mere og mere racistisk land. ”Nok er nok,” sagde den ene tredjedel af ledelsen, den tidligere konservative Gitte Seeberg, og henviste til Dansk Folkepartis uopdragne udtalelser om muslimer i Danmark. Nej, jeg orker ikke at gentage dem her. Men bortset fra de seneste to års uartigheder, kan de alle læses bogen, ”Louise Frevert-sagen” Politikens Forlag fra 2005. Nu er samme fru Frevert selv aktuel med en bog, der sviner Pia Kjærsgaard til på det groveste, ja frænde er frænde værst. Samtidig har damen forladt Dansk Folkeparti. De hygger sig rigtigt i DF.

Vi må ikke blive for fede, nej vi må ikke, for så dør vi for tidligt, og så tæller vi skidt i statistikkerne, når vi sammenligner os med andre lande. Regeringen tordner helligt imod røg, sukker og fedt!

Når jeg en enkelt gang er ude at spise på en restaurant, har jeg virkelig ondt af tykke mennesker. Man kan ligefrem se på dem, at de har dårlig samvittighed over at spise den mad, de har bestilt i dyre domme. Glæden er væk, og de kikker sig nervøst til siderne for at konstatere, om de bliver holdt øje med.

Tykke mennesker er glade mennesker, siges det. Nej, det passer ikke, men et smil og en latter er bedre end et fortvivlet ansigt. Alle tykke ønsker kun at blive tynde.

Hvorfor har det meste af den vestlige verden et problem med fedme? Hvorfor stiger kræftsygdommene?

Vidste du, at man kan få rygerlunger af pølser og bacon? Nej, vel? Men det kan man, og en netop offentliggjort amerikansk undersøgelse viser, at en af årsagerne til lungesygdommen KOL er nitrat, som forarbejdet kød pumpes med. Før var det kun smøgerne, der fik skylden, men nu kommer sandheden for en dag.. Velbekomme!

Kød fra svin, køer, kyllinger, som vi køber i supermarkederne er fyldt med gift, medicin og vækstfremmere, og så er dyrene desuden pint og plaget af for lidt plads og ulidelige transporter. Det er ikke sund mad. Med hensyn til grønsagerne ser det lige sådan ud. Du kan næsten ikke få et salathoved eller en agurk, der ikke står Spanien på, og her ved vi, at pesticider og kunstgødning er en selvfølgelighed. Mens alt andet er steget, er vores daglige madvarer blevet betydeligt billigere de sidste tyve, tredive år. Er det ikke mærkeligt? Nej, det er det ikke, for man blæser på kvaliteten og dyrker masseproduktionen. Det giver nemlig flere klejner i kassen. Hvad det koster på sundhedsområdet, aner vi først om en menneskealder. Sig mig, taler miljøministeren, fødevareministeren og sundhedsministeren ikke med hinanden?

Tingene hænger sammen. I takt med den foragt industrien har for forbrugerne, og som vi har for anderledes tænkende, har vi efterhånden fået den idé, at hvis man ikke er slank som en ål, så er man et anden-klasses-menneske.

Hvordan er det sket? Jo, i denne regerings tid er befolkningen blevet delt op i ejere og lejere, og lige så langsomt pø om pø, har vi tilladt os at se ned på folk, som ikke holder idealet, der er den sportstrænede ejer af fast ejendom. Ham, der kan tage et lån i sit hus, hvis han skal betale sin tandlæge. Det kan fattigrøvene nemlig ikke. I folketinget har politikerne i årevis peget på det urimelige i, at folkesundheden ikke omfatter voksne folks tænder. Alligevel sker der ingenting. At brække et ben koster ikke noget, at brække en tand koster kassen for den enkelte borger. Tandlægeforeningen har sovet i timen, men det har politikerne så sandelig også! Tandproblemer koster liv. Hvis du skal have en hjerteoperation, betaler det offentlige tandlægeregningen, for betændelse i tandrødderne kan gå direkte i hjertet, og så er den operation spildt. Hvornår begynder vores politikere at tænke rationelt?

Eva Bostrup
Kilde: Århus Onsdag, 16.5.2007