Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

Minoritetspartiet | FAKLEN 16


Nyt parti blev præsenteret Grundlovsdag under mottoet »Frihed til forskellighed« ...

Minoritetspartiet blev præsenteret på et pressemøde Grundlovsdag af Rune Engelbreth Larsen (formand), Souhail Ibrahim (næstformand og initiativtager) og Leyla Tamer (hovedbestyrelsesmedlem). I indledningen til principprndogrammet karakteriseres Minoritetspartiet således:

Minoritetspartiet er et humanistisk parti, der kæmper for kulturel mangfoldighed, social retfærdighed og lige rettigheder for alle med tilhørsforhold til Danmark.

Et Danmark uden udstødte, fattige og hjemløse, hvor kultur og samfund i stedet kendetegnes af tolerance, solidaritet og omsorg.

Et Danmark uden diskrimination, overvågning og ensretning, hvor kultur og samfund i stedet kendetegnes af medmenneskelighed, frihed og alsidighed.

Et Danmark uden kapitalcentralisering, politisk magtmisbrug og eurocentrisme, hvor kultur og samfund i stedet kendetegnes af retfærdig fordeling, større individuel selvbestemmelse og generel decentralisering.

Minoritetspartiet vil forene trængte mennesker og minoriteter i gensidig forståelse, frihed til forskellighed og et fælles kulturopgør – fra indvandrere og flygtninge over ældre og syge til tvangsaktiverede, fattige og andre umyndiggjorte.

I pressen hed det bl.a.:

Hamid El Mousti, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet, blev interviewet i Politiken: »Hamid El Mousti er stærkt kritisk over for et nyt parti for indvandrere og andre såkaldte trængte grupper, som bliver officielt præsenteret mandag. Partiet får navnet Minoritetspartiet og præsenterer sig selv som et venstrefløjsparti med humanistisk, ikke-socialistisk baggrund. Initiativtageren er Souhail Ibrahim, der er kendt som talsmand for indvandrerorganisationen IDFAD og formand for den århusianske fædregruppe. ’Et etnisk parti vil være en ren døgnflue.’« (Politiken, 3.6.00).

»’Den nye integrationspakke var et tydeligt signal om, at regeringen vil køre en hård politik, den mest umenneskelige og den mest fremmedfjendske i hele Europa,’ siger Souhail Ibrahim, ’og det her er ikke kun en flygtninge-indvandrerkamp, det er en kamp for alle marginaliserede grupper i det danske samfund’, slutter han.« (Berlingske Tidende, 3.6.00).

»’Dansk Folkeparti er i dag lokomotivet i dansk politik. Krarup og Den Danske Forening støber kuglerne, Dansk Folkeparti affyrer dem, og højrefløjen og regeringen skynder sig om bag i ekstremisternes rækker i frygt for meningsmålingerne, så ikke mindst indvandrerne må står for skud,’ sagde Engelbreth Larsen, der også afslørede, at partiet ’under ingen omstændigheder vil støtte en statsministerkandidat med efternavnet Rasmussen’, hvis det skulle komme i Folketinget: ’Vores tillid til Socialdemokratiet og De Radikale er lig nul. Det er den mest højreorienterede regering, vi har haft i efterkrigstiden,’ tilføjede han.« (Information, 6.6.00).

Chefredaktør på Århus Stiftstidende, Aage Lundgaard: »Det kan blive interessant at konstatere, om det nye parti kan samle sig de nødvendige 20.000 underskrifter til en opstilling. Dets symbol er en sol, der bryder igennem. Det kan nu let ramle ind i nogle mørke skyer.« (Leder i Århus Stiftstidende, 7.6.00).

Leder i Jyllands-Posten-Århus: »Umiddelbart har Souhail Ibrahim fundet en praktisk vej ind i det politiske liv, idet danskerne bag Faklen sidder på et brugeligt apparat; omvendt har fakkelbæreren Rune Engelbreth Larsen fundet sig en sag, der kan give ham en bredere platform for Faklens mål: At provokere og udfordre de realpolitikere, som må (for)handle sig frem til resultaterne. Minoritetspartiets målsætning kan for nogle lyde besnærende: Frihed til forskellighed, meningsfyldt arbejde til alle, borgerløn i stedet for fattigdom, nedsættelse af arbejdstiden, afskaffelse af omsorgssvigt og af umyndiggørelse af ældre og svage, bolig til alle, bedre hospitalsvæsen, ingeun ventelister, flere ansatte i børneinstitutionerne, afskaffelse af politisk registrering. Og meget mere. Minoritetspartiet vil afskaffe folkekirkens privilegier, skære ned på forsvaret, gå imod EU-kratiseringen, tage mere hensyn til miljøet og afskaffe isolationsfængsel. Der er meget, mange kan falde for.« (JP-Århus, 8.6.00).

Minoritetspartiets program, pressemeddelelser, kommentarer m.m. kan læses på: www.minoritetspartiet.dk. Kontakt: Minoritetspartiet, postboks 4081, 8260 Viby J, info@minoritetspartiet.dk.

Faklen