Faklen.dk

FORSIDE | OM | 2007-2011 | 2002-2006 | 1996-2001 | ENGLISH | SØG  


Humanistiske indlæg med kant og dybde fra aviser og blogs samt artikler fra Faklens arkiv.

MODSPIL.DK
HUMANISME.DK
ENGELBRETH
DANARIGE.DK
MODPRESS
DANMARKS LØVER
POLIFILO.DK


SIDSTE INDLÆG:


Rune Engelbreth Larsen
Kuldegysende socialsystem


Claus Elholm Andersen
Da Dannebrog blev genkristnet


Ole Sandberg
'Rebellerne' i SF


Danmarks Løver
Frihedsbevægelsen
mod assimilation


Carsten Agger
My Name is Khan


Ole Sandberg
Bernard-Henri Lévys kvalme


Anne Marie Helger og Rune Engelbreth Larsen
Vi assimilerer


Claus Elholm Andersen
Derfor tog Samuel Huntington fejl


Carsten Agger
Jyllands-Postens
sande ansigt


Özlem Cekic
Hvornår er min datter dansk nok?


Rune Engelbreth Larsen
Den danske stamme


Ole Sandberg
Graffiti – en del af
dansk kulturarv


Kristian Beedholm
Per Stig Møller og armslængdeprincippet


Morten Nielsen
Støv


Martin Salo
Frihed kontra assimilation


Carsten Agger
Hizb ut-Tahrir og Afghanistan


Omar Marzouk og
Fathi El-Abed

Lyt til folkets stemme


Shoaib Sultan
Uværdig analyse af krisen i Egypten


Rune Engelbreth Larsen
Vesten gavner Mellemøstens islamister


Lars Henrik Carlskov
Rød-brun demo
mod Hizb ut-Tharir


Curt Sørensen
Den fremadskridende ensretning


Ella Maria
Bisschop-Larsen

Landbruget bør ikke have frie tøjler


eXTReMe Tracker

... og? | FAKLEN 05


[Tilføjelse til 100 skridt nærmere fascismen?]

• Ansat i Udenrigsministeriet, presseråd Flemming Axmark trues med fyring af udenrigsminister Niels Helveg Petersen, fordi han i et læserbrev har kritiseret kulturminister Jytte Hilden (Berlingske Tidende, 16.9.96).

• En vietnameser, der fejlagtigt udpegedes som voldsmand, blev ifølge tre vidner slået med politistav, selv om han lå i håndjern på gaden. Justitsminister Bjørn Westh mener på trods af vidneudsagnene, at der intet grundlag er for at fastslå, om stavreglementet blev tilsidesat. (Politiken, 26.9.96).

• Høje Taastrup kommune inddrager børnechecken til indvandrerfamilier, hvis børnene forsømmer undervisning i skolen (Berlingske Tidende, 10.10.96). Formand for undervisnings- og kulturudvalget, Svend Erik Hermansen mener, at undervisningen er forpligtende for dem, »hvis de vil være her«. Det forlyder ikke, om forældrene til »danske« børn, som ikke kan læse og stave, også mister deres check …

• Brugen af tvangsfiksering inden for psykiatrien er steget med 44% siden 1991; overlæge fra Bispebjerg Hospital, Ralf Peter Hemmingsen kalder stigningen skandaløs (Berlingske Tidende, 6.11.96).

• Landets største boligselskab, Dansk Almennyttige Boligskab vil skriftligt fortælle indvandrere og flygtninge, at de lugter for meget af hvidløg, og at deres børn larmer for meget. Direktøren for boligselskabet, Niels Peter Thomsen mener, at lugten kan virke generende på danskere. (Berlingske Tidende, 2.12.96).

• Pædagogmedhjælper Simon J.S. Falkentorp kritiserer i Faklen nr. 2 og 3 decideret totalitære forhold på daginstitutionen D.I.I. Lindholmparken i Århus, hvor hverdagen i stigende grad kendetegnes af kadaverdisciplin og tvangsfodring. Tre tidligere ansatte støtter efterfølgende kritikken, og souschef Niels Schultz konstaterer, at kritikken ikke kan afvises - alligevel får det ingen reelle konsekvenser for institutionen. Schultz lægger låg på sagen, og den 21.12.96 fyrer kommunen Falkentorp pga. »samarbejdsvanskeligheder« …

• Ekstra Bladets forside, 10.2.97: »Camillas rocker amok - raserer butik og slår ekspedient.« Avisen er hurtig med historien om den kendte TV-vært Camilla Miehe Renards kæreste, Michael Christensen, medlem af Hells Angels, der skulle have stukket en ekspedient et par flade. Politiafhøringen afslører dagen efter, at »det ikke var Michael Christensen, der slog ekspedienten og rev video-kameraet ned«. Ups.

• Straffelovrådet foreslår at begrænse indsattes muligheder for at søge aktindsigt i deres egne sager, således at myndighederne end ikke behøver begrunde et afslag over for de indsatte (Berlingske Tidende, 14.2.97).

• Forpagteren af DSBs fast food café på Københavns Hovedbanegård har tvunget sine ansatte til systematisk at afvise personer med afrikansk udseende, nogle gange op til 50 personer dagligt (Information, 23.2.97).

• Kommissionen, der skal undersøge urolighederne på Nørrebro i 1993, hvor politiet skød mod demonstranter, aflyser ifølge Ekstra Bladet, 27.2.97, afhøringerne af de menige betjente, eftersom Dansk Politiforbund har klaget til Østre Landsret. De finder det urimeligt, at de menige betjente skal afhøres som almindelige vidner. Almindelige vidner har pligt til at fortælle, hvad de ved - og pligt til at tale sandt …

• Ølgods borgmester forhindrer ansættelse i en børnehave, fordi den pågældende ansøger havde fået foretaget en kønsskifteoperation (Information, 8.4.97).

• AMU-centret Trekanten i Kolding bortviser muslimen Mohamed Hassan Elmi, fordi han beder til Allah i et aflukke. Om den chikane, der gik forud, siger Hassan Elmi: »De kastede med småsten, sparkede på væggen, råbte efter mig og lavede afgudstegninger på væggene i aflukket.« (Jyllands-Posten, 11.4.97). Imidlertid var det ikke de racistiske kursusdeltagere, men den forurettede muslim, der fik besked på aldrig igen at vise sig på centret.

• Rødovres borgmester vil have »stærke lejere« frem i boligkøen: »Vi vil ikke holde nogen ude, men vi vil gerne have andre typer ind.« (Politiken, 28.4.97).

• I ugerne omkring 1. maj lancerer Danmarks største fagforbund, HK en landsomspændende reklamekampagne for at få flere medlemmer. Et af de otte slogans anslår nye takter i fagbevægelsen: »Vi synes først og fremmest, du skal være solidarisk med dig selv«!

• Det fremhæves ofte som en udokumenteret kritik, at indvandrere ikke vil lære dansk. Imidlertid må de vente i op til tre timer for måske at komme til samtale om at få lov til at lære dansk (Politiken, 23.4.97) - ventelisten til danskundervisning er endvidere på et helt år (Berlingske Tidende, 10.5.97).

• Nakskov kommune vil bremse flygtningestrømmen vha. et nyt forsøg, hvor kommunen får lov til at diktere sammensætningen af befolkningen i boligområder efter politisk vedtagne principper (Information, 14.5.97).

• En 26-årig gambiansk kvinde bliver dømt for at have solgt knap 2 gram heroin; en forseelse, der takseres til 4 måneder for danske statsborgere, men fordi hun er indvandrer, får hun ikke blot 4 måneders fængsel, men udvises desuden af landet i 10 år (Politiken, 16.5.97).

• Et algerisk ægtepar med et spædbarn på 6 måneder hjemsendes til Algeriet, skønt begge er blevet udsat for dødstrusler og afpresning. Udvisningen sker, skønt parrets ansøgning om emigration til Canada ikke er færdigbehandlet, og selv om der er sendt 3.500 appeller fra Amnesty International. (Politiken, 16.5.97).

• Randers' største almennyttige boligforening gennemfører deres egen kvoteordning og tillader kun én indvandrerfamilie pr. opgang. Forretningsfører Tage Nielsen afviser således en somalisk kvinde, skønt hun siden oktober 1996 har boet på 12 m² sammen med sine fire børn. Modsat kommunaldirektøren hævder Nielsen, at det er en helt igennem lovlig praksis. (Information, 27.5.97).

• Jyllands-Posten offentliggør en meningsmåling foretaget af Sonar, der bl.a. viser, at halvdelen af danskerne opfatter islam som en trussel; 71% af de adspurgte finder det f.eks. rimeligt, at ledelsen på et hospital forbyder en muslimsk sygeplejerske at bære tørklæde (2.6.97).

• Vesterbro skal »renses« for narko og prostitution, lyder det i Berlingske Tidende, 3.6.97. En lang række institutioner for hjemløse, psykisk syge, stofmisbrugere og prostituerede skal »stille og roligt« forsvinde fra bydelen. Hvorhen meldes der intet om.

• Ifølge Politiken, 29.6.97, har regeringen i al stilhed afviklet et femtenårigt projekt, der skulle gøre domme fra alle landets domstole offentligt tilgængelige.

• I Suså kommune risikerer kritiske borgere at måtte underkaste sig psykologbehandling, hvis de vil have møder med den politisk ansvarlige for ældreområdet. »Når du har haft tre samtaler hos psykologen, vil Anne Skov være indstillet på at tage en samtale med dig,« hedder det således til en 72-årig pensioneret sygeplejerske. Borgmester Poul Erik Sørensen kalder det ikke et krav, men et »tilbud«. (Jyllands-Posten, 10.8.97).

Faklen